Menu Sluiten

Biografie

Henks stijgende bekendheid en podiumtalent ontging ook de Toppers niet en zij nodigden hem in 2012 uit in een stijf uitverkochte Amsterdam ArenA. Met zijn tot de nok gevulde tourschema en een constante productie van top-100 singles mocht hij in 2014 de BUMA NL Award voor het ‘Grootste Talent’ ontvangen. De singles ‘Dansen’, ‘Rood Fruit’, ‘Alle Hoeken’, ‘Vlinderslag’ en ‘Stap Voor Stap’ kent inmiddels iedereen, getuige de miljoenen streams.

Na deze krachtige lancering moest vanzelfsprekend een debuutalbum volgen. ‘Stap Voor Stap’ verscheen op 12 maart 2016, op dezelfde dag van zijn eigen concert in Bunnik. Het publiek vertienvoudigde zich in een jaar tijd en Henk trad op in een uitverkocht AFAS Live. Maar ook de boekers weten hem te vinden: zijn tourschema bulkt onveranderd en hij wordt met open armen ontvangen op grote feesten als Dutch Valley en de Tros Muziekfeesten op het Plein.

 

lees verder

 

Vijf jaar na verschijnen – 14 augustus 2017 – wordt ‘Een Bom’ met goud bekroond. Henk dankt zijn succes mede aan de steun en toeverlaat van zijn vaste team. Samen met producer Bas van den Heuvel en tekstschrijver/componist Wilem Gunneman wordt hit na hit geschreven. Het publiek zingt alles luidkeels mee.

Eveneens in 2017 mag Henk samen met Tim Douwsma zich dé zomerhit van dat jaar toeschrijven. Na een stapavond in Amsterdam besluiten de muzikale boezemvrienden de studio in te duiken en ‘Het Gevoel’ blijkt een schot in de roos.

Als 2018 aanbreekt en single ‘Het Cafeetje’ verschijnt, zet Henk alle cafe’s van Nederland op hun kop. Elke kroegbaas in Nederland wordt uitgenodigd om zijn of haar kroegnaam aan te leveren en Henk belooft ze stuk voor stuk in te zingen. Meer dan 300 kroegen kregen zo hun eigen kroeglied en de kroeg met de meeste streams kreeg een gratis concert.

Brabant houdt van feest en Henk ook. Die gedeelde liefde kwam begin 2019 samen tijdens zijn eigen concert in de Brabanthallen – het Feestje van Henk Dissel. De zaal liep over van de mensen en tijdens het 4 uur durende feest kwamen al zijn vrienden en hits voorbij. Het concert belooft één ding: Henk Dissel is hier om te blijven!

Agenda

za
30
sep
Café de Vriendschap
 Tuitjenhorn
Website
Tickets
zo
15
okt
Zaal Bruins
 SAASVELD
Website
Tickets
za
21
okt
Mega Piraten Maaskantje
 Megatent Maaskantje, Sint-Michielsgestel
za
11
nov
Feesttent Rolde
 Rolde
Website
Tickets
za
18
nov
Dorpshuis Het Trefpunt
 Dorpshuis Het Trefpunt, Marken
zo
26
nov
PROOST! 10 JAAR FESTIVAL FESTIVALTENT
 Festivaltent, Overloon
Website
Tickets
za
02
dec
Club Champino
 Champino Club, Drachten
zo
03
dec
De Heeren van Zoelen.
 De Heeren van Soelen, Zoelen
vr
08
dec
Muziekfeest van het jaar.
 Ziggo Dome, AMSTERDAM ZUIDOOST
za
09
dec
Muziekfeest van het jaar.
 Ziggo Dome, AMSTERDAM ZUIDOOST
za
23
dec
Artiesten avond
 Sporthal de Holten, Marum
Website
Tickets
za
24
feb
Overdektpodium IJselstein
 Overdektpodium IJselstein, IJsselstein
Website
Tickets
za
20
apr
Ontmoetingscentrum 't Plein
 UDENHOUT
Website
Tickets

Muziek

Video

Contact

info@henkdissel.nl

MANAGEMENT & BOEKINGEN

Volendam Music BV

Burg. van Baarstraat 4-6
1131 WT Volendam
Telefoon: 0299 36 54 51
info@volendammusicbv.nl
www.volendammusicbv.nl

PLATENMAATSCHAPPIJ

HD Music

info@henkdissel.nl

Privacy policy